Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Investeringen aanbieden in duurzame energie van uw coöperatie

Als coöperatie mag u investeringen aanbieden in duurzame energie van bijvoorbeeld uw windmolen of zonnepark. Wees duidelijk over de kosten en voorwaarden. U mag investeerders niet verplichten deze energie te kopen. Iedereen kiest zijn eigen energieleverancier.

Snel naar:

Investeren in duurzame energie

Uw investeerders betalen mee aan een duurzaam energieproject van uw coöperatie. Bijvoorbeeld het bouwen van nieuwe windmolens. Na een aantal jaar geeft u dit geld weer terug aan uw investeerders.

In de tussentijd geeft u de investeerders een deel van de winst. Of u levert een deel van de energie, via energieleveranciers waarmee u samenwerkt. Uw investeerder kiest dan zelf de energieleverancier.

Kosten en voorwaarden

U moet investeerders goed informeren over de kosten en voorwaarden. Zet in elk geval in uw aanbod:

  • de totale kosten als zij energie afnemen van een leverancier met wie u samenwerkt
  • de totale kosten als zij geen energie afnemen
  • hoe vaak zij deze kosten betalen: eenmalig of jaarlijks
  • de verwachte opbrengst van de investering
  • hoeveel procent winst zij maken met de verwachte opbrengst
  • hoe zij de investering kunnen annuleren en onder elke voorwaarden

Vrije leverancierskeuze

Alle kleinverbruikers hebben vrije leverancierskeuze. U kunt hen niet verplichten om een energiecontract te sluiten met de energieleveranciers waarmee uw coöperatie samenwerkt.

Als uw investeerder zelf besluit om uw energie af te nemen via een van uw energieleveranciers, dan bent u wederverkoper van energie.

Bronnen