Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM spoormonitor 2013

ACM houdt toezicht op de spoorvervoermarkt op basis van de spoorwegwet. Als toezichthouder brengt ACM de zesde spoormonitor uit om de stand van zaken op de markt voor spoorcapaciteit te peilen. Het doel is om een beeld te geven van hoe de gebruikers van het spoorwegnet de Nederlandse markt voor spoorcapaciteit ervaren. Op basis van de bevindingen wordt een beeld gegeven waar mogelijke knelpunten zitten die als input kunnen dienen voor de agenda van ACM in 2015.

In deze spoormonitor staat de relatie tussen de aanvragers van spoorcapaciteit en de beheerders, ProRail en Keyrail, centraal. Goederenvervoerders, personenvervoerders, onderhoudsbedrijven, verladers en spooraannemers zijn gebruikers van het spoorwegnetwerk en spoorcapaciteit. Hiertoe vragen ze capaciteit aan bij de beheerders van respectievelijk het gemengde net en de Betuweroute.

(Op 20 oktober 2014 is een aangepaste versie van de Spoormonitor op deze pagina geplaatst, waarin enkele tikfouten zijn hersteld)


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak